0
Total:
0
0,00 €

La Mostra De Vins tanca una edició de retrobament i emocions

La Mostra De Vins Menorca ha clausurat avui capvespre les seves portes després d’una jornada intensa i plena d’emocions on el retrobament entre cellers, restauradors i aficionats al món del vi ha convertit la novena edició en un esdeveniment molt especial. Hi havia ganes de tast però sobretot de tornar-se a veure després de gairebé quatre anys, tenint en compte que aquest esdeveniment es celebra bianualment i l’edició que s’havia de fer al 2020 es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia. En quatre anys els vins també han canviat com també ho han fet els consumidors, que ara prefereixen productes menys intervinguts, més naturals i també de proximitat, valorant especialment que els cellers es preocupin molt per la vinya i pel territori. En aquest sentit les 66 taules on es distribuïen el centenar de cellers locals, nacionals i internacionals eren un reflex de tot això on la 9ena Mostra De Vins Menorca també ha servit per donar a tastar més de 400 vins. Menorca ha tingut la presència de cinc cellers que explicaven com es nota un creixent interès pel seu producte. “Hem atès molta gent que ens demanava tastar el nostre vi perquè el volien tenir a la carta o a casa seva. Abans això no passava tant” explicava Nito Fullana del celler Son Cremat de Maó.

Durant tot el dia l’anar i venir de persones ha estat constant. Al mati han estat els restauradors els que massivament s’han acostat fins al Club Marítim de Maó on es celebrava la Mostra per dedicar el seu temps a tastar i prendre nota del que els explicaven els enòlegs en un intercanvi de coneixement i de sensacions. “Menorca no és terra de sommeliers però les persones que estan a sala fan un esforç per conèixer tots els vins que ofereixen a les seves cartes i aquesta Mostra és per ells un moment excepcional d’aprenentatge” ha explicat Dani Box, organitzador de l’esdeveniment i propietari de De Vins Menorca. Per la seva part, els cellers han destacat la màgia d’una cita com aquesta que té lloc en un espai excepcional davant del mar. “No estem acostumats a tenir tant bones vistes i poder treballar en espais tant agradables com el que hi ha aquí i això et fa molt més agradable la feina i t’ajuda a explicar millor el teu vi” ha explicat Nuria Altés del celler Herència Altès de Terra Alta. La tarda s’ha omplert de d’aficionats i entusiastes del món del vi que no han volgut perdre la oportunitat d’un esdeveniment com aquest a Menorca com per exemple una parella de Barcelona que havien fet coincidir l’inici de les seves vacances de Setmana Santa amb la celebració de la Mostra De Vins. Al final s’han comptabilitzat unes 1.000 persones les que han passat durant tota la jornada en diferents moments d’una cita que ha complert les expectatives i que ha comptat amb el suport de la Fundació Foment del Turisme.

Premi De Vins Menorca

Sens dubte el moment més emotiu de la jornada ha estat cap a migdia quan s’ha fet el lliurament del Premi De Vins Menorca al propietari del celler de Can Ràfols dels Caus, Carlos Esteva. El guardó l’havia de recollir Esteva en persona però a darrer moment, raons de salut no li han permès viatjar fins a Menorca i ha estat finalment Carlos Juaristi, amic íntim qui ha recollit el guardó en nom de la família. “Conec en Carlos Esteva de tota la vida i de fet, soc una mica culpable de que acabés dedicat a recuperar la finca familiar de Can Ràfols dels Caus perquè va ser durant una visita que vam fer plegats allà quan li vaig deixar caure que allò no es podia deixar perdre” ha explicat l’amic Juaristi quan ha rebut emocionat l’escultura d’ullastre en forma d’ampolla de vi que li ha lliurat Dani Boix.

Seguir leyendo

Artículos relacionados